Újítás a szálláspiacon!
Innovatív vendég-kommunikációs platformmal nyert startup versenyt a Screbo

A HubHub által múlt héten megrendezett Proptech Pitch Party startupok számára biztosított lehetőséget, hogy egy verseny keretében megmutassák újításaikat, forradalmi ötleteiket. 

A verseny szakmai zsűrije – akik között az OTP Bank innovációs igazgatója is helyet foglalt – két díjat is felajánlott a legtehetségesebb versenyzőknek. A hotelek és apartmankiadók számára újszerű, digitális management rendszert kínáló Screbo mind a két díjat elvitte. 

Ez adta az ötletet 

A Screbo fejlesztői maguk is rendelkeznek tapasztalattal az ingatlan- ill. a szálláspiaccal kapcsolatban, így a hagyományos, papír-alapú szállásüzemeltetés korlátait is jól ismerik. Az alapproblémát az jelenti, hogy a hagyományos, nyomdai vendégtájékoztatók (pl. wellness, minbár, étterem használatáról), bejelentkezési adatlapok, szolgáltatást ajánló brossúrák, házirendek és egyéb kiadványok nem elég hatékonyak a vendégek felé való kommunikációban. 

Rendszeresen felmerülő probléma, hogy vendégeink a szálláshelyeken elhelyezett nyomtatványok (pl. házirend, vagy az opcionális szolgáltatásokat bemutató tájékoztatók) ellenére is ugyanazokkal a tipikus kérdésekkel fordulnak a személyzethez. A recepciósok ill. egyéb alkalmazottak idejének nagy részét ezen feladatok megoldása tölti ki, amit automatizálni is lehetne. A másik probléma, hogy a szálláshely által kínált extra szolgáltatások ajánlatai nem ütik át eléggé a vendégek ingerküszöbét, vagy sok esetben el sem jutnak hozzájuk. Mivel az extra kényelmi szolgáltatások (reggeli, ebéd, vacsora, masszázs, transzfer, mosoda stb.) jelentős többletbevételt képesek generálni a szállásszolgáltatóknak ezért ezek hatékony kommunikációja kiemelt fontosságú. 

Akkor mit is nyújt a Screbo? 

A Screbo egy platformot biztosít, amelyen a vendégek azonnali választ találhatnak a kérdéseikre, elolvashatják az egyes eszközök használati útmutatóit és megismerhetik az opcionálisan elérhető szolgáltatásokat. A letisztult, felhasználóbarát designnal rendelkező Screbo lehetővé teszi, hogy a becsekkolástól, a szállással kapcsolatos általános tájékozódáson át az elérhető extra szolgáltatások megismeréséig, sőt megrendeléséig(!) mindent egy-két kattintással elintézzen a vendég – pl. egy szálláshelyen elhelyezett tabletről. A vendég és a front-desk közötti kommunikációt intelligens chatbot funkciók is megtámogatják – a gyakran ismételt kérdések hatékony, automatizált megválaszolására. 

A Screbo alapítói (Vadász Gábor, Uzoni Simon Péter, Tóth Balázs) szerint az okos szállás-management rendszernek köszönhetően hamarosan egyre több szállásszolgáltató fog átállni a papír alapú megoldásokról a digitális térbe bekapcsolt, “okosszállások” üzemeltetésére, ahol a vendég a lakásból / hotelszobából kommunikálhat majd a recepcióval 1-2 kattintással akár információra, akár szolgáltatásra van szüksége. A HubHub által múlt héten megrendezett Proptech Pitch Party két díját magával vivő Screbo korszerű és innovatív választ nyújt az új generációs szállásüzemeltetés kihívásaira. 

Fotók a Screbo platformról

Sajtó kapcsolat

Vadász Gábor, ügyvezető
gabor@screbo.com
+ 36 30 628 12 40